28 Şubat 2023 Salı

Farklı Isıtma Sistemi Türleri

 

Farklı Isıtma Sistemi Türleri

Pek çok insan evlerini ısıtmak için yerden ısıtmayı seçiyor ve yerden ısıtmanın önemli ölçüde artmasının çeşitli nedenleri var. Ancak bilmelisiniz ki Yerden Isıtma eski Romalılar döneminden beri kullanılan bir yöntemdir. Evinize yerden ısıtma sistemi kurarak elde ettiğiniz birçok avantaj vardır.

Eşit ve geniş alanlarda ısıtma

Yerden ısıtma yöntemi, yerden yayılan ısının eşit olarak dağılmasını sağlar. Muhtemelen, duvara monte radyatörler ve yerden radyatör ısıyı yerden yukarıya doğru yayar ve daha düzgün bir şekilde yayar. Bu, evinizde genellikle soğuk algınlığı yaşamayacağınız anlamına gelir.

Tamamen monte edilmiş bir radyatörden salınan ısı sadece küçük bir alana dağılırken, Hidronik Isıtma tüm evinize ulaşır. Yerden ısıtma evinizi tamamen ısıtır ve genellikle geleneksel bir radyatör sisteminde bulunan rahatsız edici sesleri yoktur.

Sağlam yatırım

Yerden ısıtmanın evinizi hem eşit hem de verimli bir şekilde ısıttığını ve çok pahalı olmadığını artık anlamış olabilirsiniz. Yerden ısıtma, herhangi bir geleneksel yönteme kıyasla enerji maliyetlerinde yaklaşık %20 ila 40 oranında tasarruf sağlar. Yer altı yöntemi ısıyı daha verimli dağıtır ve bu nedenle evinizi ısıtmak için daha az güce ihtiyacınız olur.

Evde fazladan yer açmak

Alternatif kurulum yöntemleri sadece hoş olmayan bir görünüme sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda çok yer kaplar. Ayrıca duvara monte radyatörler üzerinde toz biriktiği için temiz tutulması da zordur. Yerden ısıtmanın temizlenmesine gerek yoktur ve size daha fazla alan sağlayarak odanızı çok daha güzel hale getirir.

Bireysel kontrol

Yerden ısıtma sisteminin önemli faydalarından biri de her odada ayrı ayrı yönetilebilmesidir. Bu, ihtiyaç duymayan odaları ısıtmak için enerji harcamayacağınız anlamına gelir. Yer altı, ayrı odalarda sıcaklığı korumanıza yardımcı olur.

Yeni bir ısıtma sistemi kurmayı dört gözle bekliyorsanız, Jeotermal Soğutmanın avantajlarını göz önünde bulundurmalısınız.

İki tür sistem mevcuttur:

1.     Ilık su ile çalışan ıslak sistem.

2.     Elektrikle çalışan kuru sistem.

Islak sistemde borular zeminin altında bulunur. Su, zemin yüzeyi boyunca eşit olarak dağıtılır. Ancak kuru sistemde iç çap olarak yaklaşık yarım inçlik bir boru kullanılmaktadır. Bu boruların üzeri döşeme malzemeleri ile kaplanır ve Yerden Isıtma sistemi genellikle zemin perdahı yapılmadan önce beton döşeme içerisine döşenir.

Son düşünce!

Eğer monte etmek istiyorsanız, kurulum için bir ısıtma servis şirketi aramalısınız. Soğuk ısıyı kendine doğru çektiği için tesisatın yalıtıldığından da emin olmalısınız. Bu, odanızı ısıtmak için zeminin altına yerleştirileceği anlamına gelir. Enerji kaybını önlemek ve sistemin genel performansını iyileştirmek için bir termal bariyer gereklidir. Yalıtım, ısınma süresini artırır ve elektrik maliyetini düşürür.

Bir ev veya ticari alan inşa etmeye mi çalışıyorsunuz? Cevabınız evet ise, döşeme içi ısıtma, herhangi bir geleneksel ısıtma yönteminden daha iyidir. Avustralya genelinde konforlu, güvenli ve enerji tasarruflu bir ısıtma yöntemi olan radyant Isı Pompasının bir şeklidir.

Bir sonraki yapınızda döşeme içi ısıtmayı düşünmek istiyorsanız, bilmeniz gereken bazı şeyler şunlardır.

Geniş Alanlar İçin Mükemmel

İster hidronik döşeme içi ısıtma, ister elektrikli döşeme içi ısıtma olsun, her iki işlemle de geniş alanları ısıtabilirsiniz. Isıtma 10 - 24 saat içinde gerçekleşir, ancak döşeme içi ısıtma için yoğun olmayan güç kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder